Kolmen viikon keittiöjakso on nyt takana ja seuraavana
etappina olisi tutustua salin puolella työskentelyyn. Alkuperäisen suunnitelman
mukaan meidän ei pitänyt työskennellä keittiöllä, mutta kokeista on ollut pulaa
keittiöllä ja siellä tarvittiin apukäsiä. Itseasiassa tykkäsin kovasti
työskennellä siellä ja voi olla, että jossain vaiheessa harjoittelua menen
takaisin sinne! Keittiö oli sopiva piilopaikka nalkuttavilta asiakkailta,
vaikka asiakashan on aina väärässä oikeassa :D
Ensimmäisinä päivinä olin aika
paljon tiskissä ja tutustuin keittiön toimintaan. Siitä sitten tehtävä kerrallaan olen saanut
tehdä töitä keittiössä. Koko kolmen viikon ajan olen pysynyt kylmällä puolella,
josta nostetaan siis salaattiannokset, tapakset ja leipäannokset. Näinä kolmen
viikon aikana olen tehnyt misa-listan tehtäviä. Olen saanut tehdä
tapasannoksiin käytettäviä ruokia esim. paprikoita (pilkotaan, maustetaan ja
paistetaan uunissa), kesäkurpitsoita, munakoisoa yms. Vakumointikone on tullut
erittäin tutuksi, sillä melkein kaikki vakumoidaan keittiöllä. Viimeisimpinä
päivinä olen saanut nostaa muutaman annoksen (salaattia, leipiä ja tapaksia) ja
viimeisenä päivänä sain tehdä juustokakut alusta loppuun asti itse sekä paloitella kananmaksat (sydämet irti maksasta ja paloiksi, en olisi ikinä kuvitellut itseäni tekemässä mitään sellaista). Kokonaisuudessaan keittiö oli positiivinen yllätys ja opin paljon uutta ruoanlaittoon liittyen :) Alla muutama kuva viimeisestä keittiöpäivästä, joka oli kalantäyteinen... ensiksi leikattiin kampela fileistä nahat pois ja sitten sardiineilta amputoitiin päät ja nyljettiin sisälmykset.
Päät pois |
Sardiinien metsästystä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti