keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Taas yksi päivä ohi

Nyt on viimenen viikko salin puolella ennen kuin menen muutamaksi viikoksi keittiölle. Pääasiassa oon tykänny tehä töitä ja työkaveritkin on ollu mukavia. Koko ajan menee paremmin ja alkaa jo pikkuhiljaa muistamaan mitä ruokia listalta löytyy ja muistan jopa viineistäkin jo muutamia nimeltä. On ollu tosi paljon uutta opittavaa ja sen lisäks, että kaikki asiat ovat uusia, niin pitää vielä oppia miten työkaverit nämä asiat tekee. Välillä tuntuu, että niin monta kuin on työntekijöitä, niin monta eri tapaa on tehdä asiat. Päivät ovat olleet asiakasmääriltään tosi vaihtelevia. Välillä saattaa olla koko terassi täynnä asiakkaita ja välillä ei käy juuri ketään. Ehkä kun talvi on tulossa ja kelit ovat viilentyneet, niin ihmiset käyvät vähemmän ulkona syömässä. Esimerkiksi viime viikolla kävi paljon enemmän asiakkaita, kuin tällä viikolla.

Tämän reilun kahden viikon aikana olen ollut sekä baarin takana, että salissa tarjoilemassa. Baarissa tehdään kaikki tilatut juomat ja siinä ollessa haastavinta onkin ollut kahvien tekeminen sekä viinien kaataminen, sillä en muista vieläkään kaikkia viinejä ja kahveja nimeltä.  Kahvejakin kun meiltä löytyy varmaan parikymmentä erilaista.

Tarjoillessa haastavinta on ollut tilausten vastaanottaminen, sillä meillä on käytössä koneet, joihin kirjataan tilaus ja juomatilaukset tulevat suoraan baarin puolelle ja ruokatilaukset lähtevät suoraan keittiön puolelle. Koneessa on sekä englantia, että espanjaa ja erilaisia kommentteja yms. Joka päivä pitää kysyä, että miten tämä ja tämä kirjaan... Ehkä mä tamminkuun loppuun mennessä osaan jo käyttää sitä, niin ettei koko aikaa tartte kysyä neuvoa. Mutta onneksi pääasiassa on kuitenkin mennyt tosi hyvin, enkä ainakaan vielä oo kaatanut viinejä kenenkään syliin tai tiputtanut ruokia lattialle.

Tämän reilun parin viikon aikana oon myös oppinut vähän espanjaa, vielä ei kuitenkaan voi sanoo että osaisin sitä, mutta koko ajan oppii uusia sanoja. Enköhän mä pian ala jo ymmärtämään kokonaisia lauseita ja toivottavasti tän kolmen kuukauden jälkeen puhuisin jo vähän espanjaa. Täällä myös sekottuu kielet ja ei enää oikein tiä mitä kieltä pitäis puhua kenellekin.. Suomalaisille puhun välillä englantia, espanjalaisille suomea ja joskus samassa lauseessa on englantia ja suomea :D


~Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti