sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Ensimmäiset reilut kaksi viikkoa ollaan vietetty Fuengirolan lämmössä. Muutama ensimmäinen päivä tutustuttiin kaupunkiin ja ravintolaan. Pari viikkoa ollaan takuttu netin kanssa, mutta nyt ollaan saatu se toimimaan kämpällä, ainakin toistaiseksi. Hyvin ollaan sopeuduttu, vaikka on ollut totuttelemista paikalliseen kulttuuriin ja toimintatapoihin.

Ollaan suorittamassa erikoistumisharjoittelua suomalaisomistuksessa olevassa ravintolassa. Ravintolan omistaja oli lähettänyt koulumme opettajalle sähköpostia, jossa kerrottiin, että ravintola hakee harjoittelijoita ympäri vuoden eri pituisille harjoittelujaksoille. Laitoimme omistajalle meidän CV:t sekä hakemuksen harjoittelupaikasta. Muutaman sähköpostiviestin ja puhelinsoiton jälkeen saimme harjoittelupaikan. Tämän jälkeen alkoi erilaisten asioiden järjestely: lentoliput, majoitus, rokotukset ja erilaiset apurahatukihakemukset. Tyylillemme uskollisina jätimme muutaman asian hoitamisen viime tippaan ja sen takia saimme viimeisenä päivänä ennen lähtöä kirjaimellisesti juosta KELAan tekemään olosuhdemuutosilmoituksen... ehdittiin kuitenkin viisi minuuttia ennen sulkemisaikaa.

Ravintola sijaitsee Los Bolichesin alueella aivan merenrannan tuntumassa, muutaman kilometrin päässä Fuengirolan ydinkeskustasta. Suurin osa työntekijöistä ravintolasta on suomalaisia, mutta myös muutama espanjalainen työntekijä löytyy. Keittiöllä on tällä hetkellä neljä vakituista kokkia ja tällä viikolla siellä on pyörinyt myös multipersoona Victor/Fernando. Kukaan ei vieläkään tiedä kumpi on hänen oikea nimensä, sillä hän on esitellyt itsensä molemmilla nimillä. Sitä vastausta odotellessa siis. Salin puolella on seitsemän työntekijää ja meidän lisäksi on yksi tarjoilijaharjoittelija. Ravintola on auki viikon jokaisena päivänä aamu yhdeksästä puoleen yöhön. Aamulla on tarjolla "aamupalaa" ja à la cartea tarjoillaan 12-23. Sunnuntaisin on brunssi 12-16 ja joka toinen torstai ravintolassa on wine tasting, jossa ruoat ja viinit on sovitettu yhteen ja viiniasiantuntija kertoo tarjoilla olevista viineistä.

Meidän asunto sijaitsee 10 minuutin kävelymatkan päässä ravintolasta. Asunnon saimme Tupasin kautta ja sinne saavuttuamme huomasimme pienen yllätyksen. Espanjassa kolmio ei tarkoita samaa kuin Suomessa ja nyt meillä on keittiön, olohuoneen ja omien makuuhuoneiden lisäksi vierashuone. Asunto on yhdeksännessä kerroksessa ja parvekkeelta on mukavat näköalat merelle :) Asunto on siis erittäin mukava.


Panorama kuvaa parvekkeelta

~ Sanni & Satu


3 kommenttia:

  1. Jes!:) Kiinnostas enemmän tietää esimerkiks niistä paikallisista toimintatavoista joihin ollu totuttelemista? Eli minkälaisia asioita se mm, sisältää :D HALIPUSU! <3: -R-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin siestassa on ollut totuttelemista, kun suurin osa liikkeistä on kiinni 14-17 välisenä aikana. Lisäksi täällä ei tunnuta tietävän mikä verkkopankki, sillä vuokra pitää käydä maksamassa joka kuukauden alussa paikan päällä toimistossa :D Ja käteistä pitää olla melkein aina mukana, sillä kortti ei välttämättä käy joka paikassa :D Tässä nyt mitä ensimmäisenä tuli mieleen :)
      ~S&S

      Poista
  2. Oih! Lisää tarinoita tänne heti! :)
    -Carpo

    VastaaPoista