perjantai 13. joulukuuta 2013

Salia takana kaksi viikkoa

Ensimmäiset kaksi viikkoa salissa meni nopeammin kuin ehti kissaa sanoa.

Ensimmäinen päivä oli oikein tulikoe. Odotin, että olisin saanut pehmeän laskeutumisen siirtyessä keittiöltä saliin, mutta ehei, sain ordermanin (tarjoilijoiden Tamagochi, kulkee aina mukana) käteen, sitä tutkittiin noin viisi minuuttia ja sitten hommiin. Keittiöllä olon ansioista tiesin aika hyvin, mitä mikäkin annos sisälsi, ja onhan niitä listoja muutaman kerran tullut luettua iltasatuna… Maanantai-iltaisin meillä on livemusiikkia (jazzia) ja se vetää aika hyvin asiakkaita. Oli siis vilkas ilta ja pääsin urakalla availemaan viinipulloja. Viinipulloja olen avannut elämässäni noin viisi kertaa ja sen takia päätin harjoitella avaamista kämpällä Satun opastuksella. Tuntui tosi luotettavalta mennä salin puolelle töihin, kun harjoittelu viinipullon korkki murtui kahtia pulloa avatessa… Lisäksi pullot avataan täällä erilaisella avaajalla kuin mitä olen Suomessa tottunut käyttämään. Kaikki meni kuitenkin hyvin pulloja avatessa ja nyt niiden avaaminen on huomattavasti helpompaa eikä niin stressaavaa =)

Hankalinta tarjoilussa on ollut se, että ei ole kovin hyvää tietämystä mikä viini sopii minkäkin ruoan kanssa. Onneksi sain muilta työntekijöiltä muutaman vinkin ja niitä olen päässytkin jo hyödyntämään.

Tarjoilijan työssä tulee myös niitä vastoinkäymisiä ja niitä sain tervehtiä ensimmäisen viikon keskiviikkona kaksin kappalein. Tarjoilin jälkiruoka-annosta, joka oli jäätelöannos martinilasissa. Meillä on terassilla suljettavat seinäverhot, jotka pystyvät kumminkin liikkumaan jonkin verran tuulessa, vaikka ne on suljettu alas. Oli tuulinen ilta ja tarjoilin seinän vieressä olevaan pöytään. Verho liikkuikin niin paljon, että se osui kädessä olevaan prikkaan ja prikalla oleva jälkkäri tippui naisen syliin… Siinä tuli sitten esitettyä tuhannet anteeksipyynnöt. Asiakas ei onneksi suuttunut tapauksesta ja hänen jälkiruokaansa ei veloitettu ja hänelle sanottiin, että tuo takin pesulalaskun meille sitten maksettavaksi. Toinen vahinko oli lähellä tapahtua, kun kaadoin vesipullon prikalle ja vedet lensivät melkein asiakkaan päälle. Jollakin näyttää olevan pienet prikan käsittelytaito harjoitukset edessä…










~Sanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti